duminică, 10 februarie 2013

Nefertiti era urata - Avea nasul coroiat si riduri



Nefertiti era urata - Avea nasul coroiat si riduri






Oamenii de ştiinţă au mai demontat un mit al frumuseţii perfecte: cel al lui Nefertiti. Descoperirile recente arată că aceasta era departe de a fi etalonul perfecţiunii, având un nas coroiat şi riduri în jurul ochilor.

Scanarea bustului lui Nefertiti, vechi de 3.300 de ani, a scos la iveală un model calcaros, o alta faţă a reginei, aflată la interior, faţă de cea cunoscută de lumea întreagă. Deşi regina avea trăsături armonioase, aceaste sunt departe de matriţa descoperită de arheologi, relatează Daily Mail.
Descoperirea nu face decât să vină în sprijinul altora făcute de cercetătorii germani. "Vom merge la un mormânt din Valea Regilor unde credem ca se află sora lui Nefertiti, pentru a vedea dacă cei din aceasta dinastie au aceleasi trasături" a declarat Bettany Hughes, unul dintre istoricii implicaţi în descoperire.

Cel mai odios criminal în serie român este o femeie

Primii care au avertizat asupra faptului că este imposibil că regina să fi fost atât de frumoasă sunt cercetătorii germani, care cu ajutorul unui tomograf au arătat că obrajii lui Nefertiti, ce a murit când avea între 29 şi 38 de ani, nu erau atât de proeminenţi, nasul său era cocoşat, avea multe cute în jurul gurii şi în obraji, iar colţurile pleoapelor nu erau atât de curbate.
Încă de la prima sa expunere publică în 1923, bustul a atras mii de admiratori din întreaga lume datorită preciziei simetrice cu care a fost sculptat în urma cu 3.300 de ani. Bustul a fost descoperit în Egipt în 1912 la Tell el-Amarna, capitala de scurta durata a soţului lui Nefertiti, faraonul Akhenaton (cunoscut şi ca Amenofis al IV-lea). Despre Nefertiti se crede că ar putea fi chiar mama lui Tutankamon.
Nefertiti nu este singura a cărei frumuseţe este pusă la îndoială. Cleopatra, a cărei frumuseţe este legendară, a fost portretizată deloc flatant în 2001. O statuie care o înfăţişează a fost expusă la British Museum, iar Cleopatra apare ca o femeie scundă şi destul de corpolentă.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu