marți, 15 februarie 2011

Documente exisistente ale istoriei cosmeticii - POZEDocumelntele existente atesta caracteristicile culturii si felului de trai al oamenilor, din toate vremurile. Vom prezenta aici numai unele aspecte care semnifica perocuparea oamenilor pentru intrumusetare si dorinta lor de a place.
Cu mii de ani inaintea erei noastre, barbatii si femeile cunosteau puterea de atractie a unor culori alese, aplicate pe pielea omului, folosindu-se de ele ca rafinament. Cunoasterea chimicalelor potrivite pentru acest scop, percum si retetele dupa care trebuiau sa fie amestecate, se numara printre cele mai vechi cuceriri ale mintii omenesti. Minele de coloranti din perioada glaciara arata ca cei dintai oameni depuneau eforturi fizice deosebite nu numai pentru asigurarea conditiilor necesare vietii, ci si pentru satisfacerea unor tendinte de ordin estetic.
Obiectele paleolitice dovedesc de asemenea ca oamenii preistorici, intocmai ca si populatiile primitive de astazi, aveau retete proprii foarte precise, dupa care isi pregateau produsele cosmetice.
In acest sens , scoatem in evidenta faptul ca inca din perioada GLACIARA se cunosteau si se foloseau lopatele pentru aplicarea mastilor, uneori chiar in forma de mana de om, cu degetele intinse. Mai tarziu ele au fost imitate in EGIPT fiind lucrate insa din materiale nobile.In grotele perioadei GLACIARE s-au gasit de asemenea paletele ornamentale de ardezie, sticlute de os si borcanase cu capace, in care se tineau cremelr pentru piele.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu