marți, 30 august 2011

Istoria indepartarii parului

Obiceiul indepartarii pilozitatii in exces dateaza inca de pe vremea vechilor egipteni. Toate zonele trupului uman sunt populate mai mult sau mai putin cu fire de par, unele mai groase, aletele mai subtiri. Cele mai paroase zone ale corpului sunt: scalpul, subratul sau axila, zona inghinala, sprancenele, fata, abdomenul, pieptul, spatele si bratele.

Ca principale motive pentru care un om poate recurge la o metoda de indepartare avem:

- Motive estetice

- Motive religioase

- Motive medicale

- Ca regula, in institutii militare

- Si chiar ca pedeapsa ( in inchisori )

Exista metode vechi dar si metode noi de indepartare a parului, cele de baza si cele mai practicate pana acum fiind:

- Depilarea (indeparteaza doar parul de la suprafata pielii); aceste metode au riscul de a provoca dermatita.

Metodele sunt temporare si trebuiesc repetate periodic, in unele cazuri chiar zilnic. Se pot enumera metode precum raderea manuala sau cu razoare electrice.

- Epilarea (elimina firul de par atat de la suprafata pielii cat si de sub piele);

Aici putem mentiona in primul rand penseta, apoi ceara calda sau rece, pasta de zahar, epilatoare electrice, electroliza sau termoliza, laser sau fotoepilarea, lumina pulsata.

Puteti alege metode diferite de epilare pentru diferite zone ale corpului. Motivele sunt multiple. Toti oamenii isi doresc eliminarea permanenta a parului in exces pentu a scapa de grija zilnica sau periodica.

Deoarece este organul cel mai extins al organismului, pelea trebuie ingrijita, spalata, epilata, barbierita si tratata de bacterii, fiind expusa mai multor riscuri.

O mai importanta atentie o acordam podoabei capilare pe care ne-o dorim bogata si sanatoasa, in timp ce excesul de par de pe corp se doreste eliminat definitiv.



Desi nu suntem perfecti, exista o serie de metode ajutatoare care ne asigura frumusetea exterioara pe care ne-o dorim.

Si cum aspectul exterior a fost de baza inca din antichitate, nu ramane decat sa ne propunem cum vrem sa aratam si apoi sa alegem metodele recomandate de un specialist, la care vrem sa recurgem.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu